Stranden in de omgeving


De mooiste stranden vlakbij Casa del Lago

De Costa Blanca (letterlijk vertaald de ''witte kust'') strekt zich uit over een strook van zo'n 200 kilometer aan de Middellandse Zee. Deze kustlijn bevindt zich in de provincie Alicante waar je mooie en rustige stranden met fijn zand aantreft. Als je daar nog eens het zachte en zonnige mediterraanse klimaat bij optelt, kan je je geen betere plek inbeelden om een vakantie door te brengen. Wij hebben er drie mooie stranden bij ons in de buurt uitgepakt met blauwe vlaggen stranden, aan de Costa Blanca zodat weet welk strand je het best kunt opzoekt als je bij Casa del Lago op vakantie bent. Neem bijvoorbeeld Playa el pinet: Een uitgebreid dennenbos naast de zee met een strand van fijn zand, schoon en kristalhelder water. Aan beide kanten kilometerslange duinen en ongerepte stranden die zelfs in de warmste maanden geen agglomeraties kennen. Niet tevergeefs heeft dit deel van de kust unieke kenmerken aan de Middellandse Zeekust, waarbij perfect berg-, dennenbossen, duinen en strand worden gecombineerd. Een bijna niet-bestaand niveau van verstedelijking geeft het gebied een aantal natuurlijke kwaliteiten van hoge ecologische waarde, met Playa del Pinet een belangrijke toeristische waarde.Playa la marina : 10 min  rijden van Villa Casa del Lago

 

Playa la marina : 10 min 

Mooi strand met toezicht, ligbedjes en parasols te huur. Leuk restaurant op het strand, La Candela, voor een lichte lunch of een heerlijke Paëlla, de beste van La Marina. Hoe kom ik daar  Rij helemaal terug tot aan de rotonde bij het grote benzinestation, neem de halve rotonde en rij helemaal naar beneden tot aan het dorp La Marina. U staat nu voor stoplichten met aan uw rechterhand een grote Keramiek  winkel, u steekt de straat over rijdt weer rechtdoor tot aan het strand.


Playa el pinet : 11 min rijden van Villa Cas del Lago

 

Playa el pinet : 11 min 

Mooi rustig strand waar veel Spanjaarden komen toezicht, Ligbedjes en parasols te huur. Een restaurant voor een eenvoudige lunch of wat Tapas (kleine gebakken visjes of schelpjes in een knoflookolie) en een leuk Hotel Hostal

Maruja met een terras aan het strand met uitzicht op zee en een drie gangen menu met één drankje voor € 11,95 P.P. Met een glaasje wijn in de zon, aan je voeten de zee, dat rustgevende ruisen van de golven. Hoe kom ik daar : Volg dezelfde route als hierboven is beschreven tot aan de stoplichten bij de keramiek winkel, hier gaat u links af  let op eerst de weg oversteken en dan pas linksaf. U rijdt door de hoofdstraat van La Marina. direct als u het dorp uit bent ziet u een klein bord El Pinet u gaat hier rechts af en volgt deze weg tot aan de kust.


Playa elx : 13 min rijden vanaf Villa Casa del Lago

 

Playa elx : 13 min 

Een rustig strand dichtbij Playa La Marina. Hoe kom ik daar Neem dezelfde route als naar Playa La Marina. Ga bij de stoplichten naar rechts tot u aan uw linkerhand een grote Camping ziet, Camping La Marina . Sla links af na de Camping en parkeer uw auto op een van de parkeerplaatsen. U kunt dit strand alleen lopend (15 min.) bereiken omdat vanwege natuurbescherming deze route naar het strand is afgesloten. P.S. De Camping La Marina is voor publiek, tegen betaling toegankelijk. De camping heeft een prachtig zwembad, sportschool en heel veel faciliteiten voor kinderen en volwassenen.


Guardamar Moncayo Beach

Mooi schoon zandstrand, met aflopende strand dus ideaal voor kleine kinderen, mensen worden goed in de gaten gehouden door de lifeguards en je kan heerlijk langs het eindeloze strand wandelen. Er is zeer weinig afval vanwege het grote aantal afvalbakken en recyclingbakken. Dit strand is populair bij de lokale bevolking en toeristen, maar het is nooit te druk. Er zijn 2 strandbars met een breed scala aan drankjes, eten en ijs. Je hebt de keuze tussen het huren een overdekte romantische dubbelstrandbed met gordijnen of strandstoelen. Er zijn eveneens t huur pedalo's, kano's, Jetskiën en wakeboarden kan ook. Op een rustige dag is het water kristalhelder - fantastisch om te snorkelen!

Guardamar Moncayo Beach in de om geving van Villa Cas del lago


Logo Casa del Lago

Caroline